Avlshan

At bo med en avlshan når man har fertile piger, er ikke helt uproblematisk, da han altid registrer en hunkat der er på vej i løb, før dig.

 

Vi registrer derimod hurtigt når der kommer en stram lugt fra kattebakken. Men med lidt kreativ tænkning ,enten med tremmedør eller et hankatteværelse kan det lade sig gøre. "Det er da synd" tænker mange, men ....nej det er mere synd for hankatten at gå med nogle lystne hunner han ikke må parre når han har lyst, men kun når vi har planlagt et kuld.

 

De fleste af os køber en hankilling fra linier vi syntes om og passer til vores avlspiger, han får naturligvis lov til at være hjemmets midtpunkt som killing, men kommer i 5-6 måneders alderen dagligt på besøg med dig i hankatteværelset, hvor i leger lidt, derefter får han mad, og du går så ½ - 1 time og lader ham være derinde. Når han bliver hentet, skamroses han ( det elsker alle hanner ) så glem aldrig at rose når de er dygtige .....smil.

 

Næste fase kommer så når han er omkring de 8 måneder, så sættes den unge hankat ind i værelset hvergang du går hjemmefra, hvadenten du skal på Job, ud og handle, eller har andre gøremål uden for hjemme. Han skal så som den første hilses hjertelig på og med ud fra værelset ligeså snart du er hjemme igen. Derved lære han at tiden ikke betyder spor, for han kan regne 100% med dig. Inden længe vil han føle det er hans værelse og vælger at gå derind selv om døren står åben. Det bliver simpelthen hans fristed.

 

Vores Pelle, elsker ligesom vore andre hanner har gjort haven,dog mest hvis vi er derude, og når vejret er fint, selv om deres havedør står åben fra ca. kl. 8:30 til 19:30.

 

Alle vores hanner har elsket deres værelse, og for dem er det ingen straf, de kan fint følge med i alt hvad der sker i hjemmet, Selv efter de er bleven forfremmet til kastrater,og kan gå sammen med os og pigerne,, viser de at de savner deres værelse, også selv om de bliver lukket ud i haven, når de har lyst.

 

De der ikke kan nænne at lukke den lille hankilling fra, vil når han bliver kønsmoden få store problemer, og derfor højst sandsynligt ende med at få ham kastreret, og stå uden avlshan !!!

 

Vi har i de ca. 48 år vi har boet med en fertil han, kun haft 2 der ikke strintede når hunnerne nærmer sig løbetiden, det var far & søn, så de findes..... men der er langt imellem dem.

 

Vi mindes med glæde vores Blå Chip, Sorte Dempsy,Rræverøde Lion ,Sorte Galliano, Røde Oliver og vores nuværende Sorte Pelle samt Blue Moon, som vi så tragisk mistede kun 1 år gammel.

 

Køber man en voksen fertil han, så er han højst sandsynligt vant til et hankatteværelse, så det er jo også en mulighed.

Avlshan Hjem