Amalie killinger

I Danmark skal man som Fife registret opdræter være medlem af en hovedklubber I DK har vi JYRAK-DARAK-Katteklubben eller Racekatten, og må som opdrætter ikke sælge killinger uden stamtavle.
Katteklubben er dog desværre på helt fejlagtig grundlag bleven mobet ud af Fife.
Dette har bevirket jeg har meldt mig ind i den Hollandske Mundikat som er en Fife registreret klub, så mine fremtidige killinger vil blive stambogført der.


Kattens Stamtavle giver indsigt i kattens afstamning, kuldets sammensætning og hvem der har opdrættet katten, og er af stor betydning for dem der selv ønsker at opdrætte.Kattens forfædre i flere generationer har vidergivet sine gener og racepræg. Disse kan vise sig at være særdeles vigtige, hvis der pludselig dukker et skjult recessivt gen frem på en killing. Ligeledes vil alvorlige arvelige sygdomme kunne spores og medvirke til at bærere bliver neutraliseret og sygdommen dermed standset.


Selv vis man ønsker en kælekat er det en fordel at kende temperament og sindet fra linierne, da en kærlig og social kat giver en så mange glæder hver dag, blot man lige bruger tiden på lidt research hos forskellige opdrættere inden man køber.

Amalia`s killinger  har alle stamtavle.   

Amalia killinger                                                             Hjem