Start 1970


Jeg har tabt mit hjerte til  Exotic katten.


Jeg har opdrættet Persere siden 1970. Min første Racekat var en Colour point, skøn kat med et godt temperament og en nem halvlang pels. Jeg havde en heldig opdrætterstart, fik parret med spændende linier, og fik spændene farver, udover Brun og Blå maskede, nemlig både  Rød, Creme, BlåCreme og Tortie maskede, hvilket gav succes på udstillingerne, og stor købelyst.


I 1978 fik jeg min egen avlshan en Blå Perserdreng, da det forbedrede typen og senere gik jeg langsom over til Persere. Man skal have lidt af en frisør gen, hvis man vil have en velholdt Perser eller flere . I 1993 købte jeg derfor min første Røde Exotic hunkat, og dette var bare lige Katten for mig, sjov, kreativ, nysgerrige og mega social, og i dag har jeg 7 Exotic katte og 1 Perser (hvoraf 3 er kastrater  )


Når folk høre at vi bor med 8 katte !!!......så får vi ”blikket” der med alt tydelig viser de er overrasket over vi kan leve sådan. I omgivelser med en alt andet en luftfrisk aroma, ødelagte møbler, plettede tæpper og kattehår over det hele, men det gør hverken vi eller vores opdrættervenner.

Men bor man med mange katte og gerne vil have et ordentligt hjem, er der kun to muligheder, enten at have en høj soignerings standart på kattene, og vaske, børste, friserer og plukke tit, eller bruge alt fritiden på rengøring, jeg foretrækker det første.


Jeg elsker mine katte, men jeg ser forsat med opdrætterens kritiske øjne på dem og gør alt hvad jeg tror er rigtigt , for at opdrætte den smukke runde korte kompakte Exotic kat, med et åbent look, små lavtsidende øre på en vælvet pande, men et sind som vi alle vil glædes over at bo med. På trods af det har jeg stadig tilgode at opdrætte super Zotten ....smil. GENERATIONS OPDRÆT


Opdrættet siden 1970                                                    Hjem